Her er finalistene i NM Community Catering 2020

NM Community Catering arrangeres nå for 3. gang – om man teller med KANTINE NM i 2017. Med disse finalistene kan juryen love en jevn og underholdende konkurranse, både for dommere og publikum.

Finalen skal gå på SMAK 2020 den 3. mars, og med Superfinale for de tre beste lagene den 4. mars.

Her er lagene som kvalifiserte seg gjennom innsendt oppgave, og skal konkurrere i finalene:

  • Scandic Maritim Catering, Haugesund (kjøkken nr 1)
  • Studentsamskipnaden i Oslo, Mat og Drikke (kjøkken 2)
  • 4-service, Oslo Epicenter (kjøkken 3)
  • Coor/Equinor Forus, Stavanger (kjøkken 4)
  • Universitetssykehuset i Nord Norge, Tromsø (kjøkken 5)
  • Sodexo, Oslo (kjøkken 6)

Juryen uttaler:
– Kandidatene til årets NM i Community Catering viser bredden og engasjementet innenfor en særdeles viktig del av kokkefaget. Årets innsendinger er gjennomtenkte, spennende og viser stor kreativitet og matglede. Med faglig tekniske elementer utfordrer kokkene seg selv på en flott måte, i en konkurranse som ser ut til å bli jevn og underholdende for både dommere og publikum.

Et segment i spennende utvikling
Community Catering er et segment i fortsatt stor utvikling, med nasjonale og internasjonale operatører. Det er stor konkurranse og segmentet utvikles i et høyt tempo.
Innenfor Community Catering ser vi at mange faglærte kokker finner en ny og spennende hverdag. Her utvikles konsepter, menyer, events og store middager med stor grad av fagkunnskap. Kokkene innenfor dette segmentet jobber strukturert med planlegging, kalkyler, kosthensyn og stor volum hver dag.

Community Catering inkluderer 4 hovedområder:

  • Personalrestaurant
  • Kantine
  • Institusjon
  • Catering

Finaleoppgave for 6 kvalifiserte lag  – den 3. mars 2020
Til NM Community Catering 2020 har NKL laget en oppgave som er rimelig lik den Kokkelandslaget Community Catering lager i KOKKE OL og VM, bare med noen få nasjonale justeringer.

  • Mystery Breakfast til 30 gjester, på 2 timer
  • Alle 6 lagene får utlevert lik råvarekasse med oppgavebeskrivelse på stedet
  • Kun 2 av lagets kokker kan være i kjøkkenet til enhver tid i denne oppgaven

Superfinale for de 3 beste lagene fra finalen – 4. mars 2020

  • De tre lagene i superfinalen lager sin innsendte menyoppgave
  • All produksjon skal skje på konkurransekjøkkenet, det er ikke anledning til å gjøre noe på forhånd.
  • Laget har 5 timer til disposisjon i kjøkkenet, like kjøkken for alle lag

Se også program for hva som skjer de to konkurransedagene.

Har du spørsmål til NM i Community Catering, kontakt Espen Wasenius i NKL, e-post:espen@nkl.no eller tlf. 957 74 569

Foto: (Fra v.) Helge Johansen, president Norske Kokkers Landsforening og Thomas Ekenes-Fosback, kaptein på Kokkelandslaget Community Catering, foretok den høytidelige trekningen.

Mer om NM i Community Catering på SMAK 2020 ››

Share this: